Componist Capelle aan den IJssel

(Voorheen Capelle aan den IJssel - Ricvium Oostlaan)

Op deze locatie bieden wij:

  • behandeling in het ontwikkelcentrum

CityKids Capelle a/d IJssel heeft totaal 8 groepen.

Teamcoördinatoren Ellen Reemst, Rachel van Kampen vertellen graag meer over CityKids Componist.

Dwarsfluit, Gitaar en Banjo zijn groepen van het ontwikkelcentrum van CityKids. De kinderen op deze groepen kunnen gediagnosticeerd zijn met een stoornis in het autistisch spectrum of vermoedens van een stoornis in het autistisch spectrum, een ontwikkelingsachterstand, een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Ook hebben de kinderen op deze groepen een extravert karakter, waardoor hun gedragsmatig functioneren een aandachtspunt is. Tevens is bij alle kinderen sprake van een achterstand op de taal- en spraakontwikkeling.

Piano, Tamboerijn en Trinagel zijn één intensieve zorg groep, één vroeghulp groep, één structuur groep en één school voorbereidende groep. 

De locatie in Capelle aan den IJssel beschikt over fysiologische behandeling (donderdag en vrijdag) en logopedische behandeling (maandagochtend). Onze GZ-psycholoog is op dinsdag en woensdag aanwezig. Tevens ontvangen sommige kinderen op de locatie thuisbegeleiding (PPG). Binnen de locatie wordt de methode ABA en de methode Kleine Stapjes gebruikt om de kinderen positief te laten ontwikkelen.

Bij Rachel en Ellen staan hoog in het vaandel dat zij samen met de mentor van het kind en de GZ-psycholoog kijken naar interventies, die de communicatieve vaardigheden van het kind kunnen vergroten. Ook begeleiden zij samen met de mentor van het kind het aanmeldingsproces bij logopedische en/of fysiologische behandeling en samen met de ouder(s) wordt gekeken naar eventuele doorstroommogelijkheden, zoals een aanmelding bij een onderwijssetting. 

Erg leuk is met name de afwisseling tussen momenten met de kinderen, ondersteunen in hun ontwikkeling en nadenken over interventies die kunnen helpen de kwalitatieve zorg te kunnen bieden waar CityKids naar streeft. Belangrijk is denken in mogelijkheden in plaats van belemmeringen is en dat wordt elke dag meegenomen in het werk.

Ellen vult nog aan, dat zij het ook belangrijk vindt, dat elk kind op een veilige en positieve manier gestimuleerd wordt in zijn of haar ontwikkeling.

De medewerkers van de groepen zijn enthousiast wanneer de kinderen stapjes maken, mede door de liefdevolle benadering. De regelmatige complimenten en waardering van de ouders, die de teams mogen ontvangen zijn geweldig en met de ouders volgen zij vol trots de ontwikkeling van de kinderen.

Wat locatie Componist uniek maakt is de Tovertafel. De Tovertafel is een beamer die op de grond of op een tafel interactieve spellen projecteert. De Tovertafel kan onder andere worden ingezet om de interactie tussen kinderen te vergroten en/of de aandachtspanne van kinderen te vergroten. Ook kan het bij kinderen die een hoge bewegingsbehoefte hebben voor ontspanning zorgen. De kinderen die snel overprikkeld raken kunnen juist middels de sensopathische spellen tot ontspanning komen. Voor elk kind is er een passend spel. De kinderen genieten hier enorm van en helpt enorm bij de behandeling van de kinderen.

Tevens beschikt locatie Componist over een klim- en klauterruimte en een snoezelkamer. De verschillende ruimtes worden intensief ingezet in het dagprogramma van de kinderen. 

Componist is per auto gemakkelijk te bereiken. De auto kan gratis worden geparkeerd voor het pand. Met openbaar vervoer is de locatie ook te bereiken, via de metro, onbemand shuttlebusje richting Rivium Boulevard en 5 minuten lopen.

Rivium Oostlaan 25-27 | 2909 LL | Capelle aan den IJssel | 010-4673105 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U heeft geen keuze gemaakt
U heeft uw naam niet ingevuld
U heeft uw e-maildres niet ingevuld
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

© 2019 CityKids