De Parel Delft

(voorheen Reinier de Graafweg Delft)

Op deze locatie bieden wij:

  • zorg in het verpleegkundig dagverblijf
  • behandeling in het ontwikkelcentrum

CityKids De Parel is sinds oktober 2018 gevestigd in het Basalt Revalidatiecentrum. 

Annemiek de Groot is de teamcoördinator van De Parel.

Annemiek de Groot

Binnen de locatie De Parel zijn er drie groepen genaamd Strand, Schelp en Zee

De groepsruimtes zijn gezellig en huiselijk ingericht en geven de kinderen een veilig en vertrouwd gevoel. Inrichting en spelmateriaal zijn uitdagend en stimulerend, afgestemd op de behoeften en ontwikkelingsfase van de kinderen. Wij werken kindgericht aan de individuele behandeldoelen. Gedurende de dag bieden wij activiteiten aan zoals knutselen, voorlezen, muziek, beweegspelletjes, sensorische activiteiten. In de communicatie en dagstructuur zullen hulpmiddelen zoals pictogrammen en gebaren ondersteunend aan taal aangeboden worden. 

De groepen Strand en Schelp zijn groepen voor kinderen in de leeftijd van ongeveer 0 tot 4 jaar, het karakter van deze groepen is Intensieve zorg/Vroeghulp. De doelgroep bestaat uit kinderen met een chronische ziekte, een aangeboren afwijking of syndroom, ontwikkelingsachterstand of kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, die niet naar de reguliere kinderopvang kunnen, omdat zij specialistische zorg nodig hebben. Bij CityKids kunnen ook kinderen terecht die langdurig moeten herstellen na ziekte en die ziekenhuis vervangende zorg nodig hebben met medische apparatuur of medicatie. Op deze groepen zijn dagelijks naast de Hbo-pedagogen ook een kinderverpleegkundige aanwezig. De Hbo-pedagogen worden ondersteund door een orthopedagoog en een GZ-psycholoog.

De groep Zee is een groep voor kinderen in de leeftijd van ongeveer 3 tot 6 jaar, het karakter van deze groep is Schoolvoorbereidend / structuur. De doelgroep bestaat uit kinderen met een ontwikkelingsachterstand, aangeboren afwijking of syndroom of andere problematiek waardoor kinderen niet naar een reguliere kinderopvang of school kunnen omdat zij specialistische zorg nodig hebben. Op deze groep werken HBO en MBO-pedagogen. De pedagogen worden ondersteund door een orthopedagoog en een Gz psycholoog.

Binnen CityKids wordt er gewerkt met (kinder)verpleegkundigen, (HBO)pedagogen, (ortho)pedagogen, gezinsondersteuning en een Gz- psycholoog als hoofdbehandelaar. De behandeling wordt aangeboden en door behandeldoelen en een uitgebreid dagprogramma met ontwikkelingsgerichte activiteiten zullen kinderen worden gestimuleerd in hun ontwikkeling.

Door de nauwe samenwerking met het Basalt Revalidatiecentrum kunnen kinderen een totaalaanbod aan zorg en behandeling onder 1 dak krijgen. Er is intercollegiaal contact zijn tussen de therapeuten en artsen van Basalt en de medewerkers van CityKids. Ook is er mogelijkheid tot het volgen van therapie op de groep en een combinatie dag wanneer een kind een dagdeel naar de therapeutische peutergroep (TPG) van het Basalt Revalidatiecentrum gaat.

Nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom om bij ons de sfeer te komen proeven en in een persoonlijk gesprek eventueel vragen en mogelijkheden te bespreken.

CityKids De Parel is goed te bereiken, het adres is Reinier de Graafweg 1, in Delft. Binnen het revalidatiecentrum vindt u ons in de linker gang naast de receptie.

Wanneer u met de auto komt kunt u (gratis) parkeren op het daarvoor bestemde parkeerterrein. Ook met het openbaar vervoer zijn we te bereiken door de bus richting het ziekenhuis of richting het station.

 

Reinier de Graafweg 1 | 2625 AD Delft | 070-4500987 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U heeft geen keuze gemaakt
U heeft uw naam niet ingevuld
U heeft uw e-maildres niet ingevuld
Ongeldige invoer
U heeft uw woonplaats niet ingevuld.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

© 2019 CityKids