Skip to main content

De Parel - Delft

CityKids De Parel is gevestigd in het Basalt Revalidatiecentrum. Op de locatie De Parel in Delft bieden wij:

  • Zorg in het verpleegkundig dagverblijf
  • Behandeling in het ontwikkelcentrum

Annemiek de Groot is de teamleider van CityKids De Parel.

Doelgroep
De doelgroep bestaat uit kinderen met een chronische ziekte, een aangeboren afwijking of syndroom, kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, ontwikkelingsachterstand, prikkelverwerkingsprobleem, spraak-taal achterstand of kinderen gediagnosticeerd met autisme of een vermoeden van een stoornis binnen het autistisch spectrum. Deze kinderen kunnen niet naar een reguliere opvang, omdat zij specialistische zorg nodig hebben. Bij Citykids kunnen ook kinderen terecht die langdurig moeten herstellen na ziekte en die ziekenhuis vervangende zorg nodig hebben met medische apparatuur of medicatie.

Groepen
Binnen de locatie De Parel zijn er drie groepen: 

  • Groep Strand is een vroeghulpgroep voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar. Deze kinderen hebben achterstanden op verschillende gebieden, vaak in de taal-spraakontwikkeling en prikkelverwerking. Voor deze kinderen ligt de focus op het loskomen van ouders, het wennen aan een dagstructuur en het ontdekken en stimuleren van de mogelijkheden van het kind.

  • Groep Schelp is een vroeghulpgroep voor kinderen van 0 tot 5 jaar die meer zorg en verzorging nodig hebben. Er komen kinderen met een intensieve zorgvraag of een medische of verpleegkundige zorgvraag.

  • Groep Zee is een ‘schoolvoorbereidende’ groep waar gewerkt wordt in een wat meer schoolse setting. Deze kinderen hebben (vermoedelijk) een uitstroomperspectief richting een vorm van onderwijs. Dat kan regulier of speciaal basisonderwijs zijn. Kinderen met diverse hulpvragen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar worden op deze groep behandeld. In de groep is aandacht voor zowel individuele- als groepsdoelen en wordt gekeken naar de mogelijkheden van het kind. De kinderen op deze groep zijn cognitief vaak al wat verder ontwikkeld, zelfstandiger, taakgerichter en kunnen een opdracht uitvoeren.

Behandeling
Binnen Citykids wordt gewerkt met (kinder)verpleegkundigen, pedagogen, gedragswetenschappers, gezinsondersteuning, een GZ-psycholoog en hoofdbehandelaar. De behandeling wordt aangeboden door een uitgebreid dagprogramma met ontwikkelingsgerichte activiteiten en individuele behandeldoelen specifiek gericht op het kind. In de communicatie en dagstructuur worden hulpmiddelen zoals foto's of pictogrammen en gebaren ondersteunend aan taal aangeboden. Er worden verschillende methodieken gebruikt zoals Kleine Stapjes, Geef me de Vijf, LACCS, Ervaar het Maar, de Gebaren van Lotte en Max en andere relevante methodieken en theorieën.

Op alle groepen wordt intensief samengewerkt met ouders en kan gezinsondersteuning helpen bij het stimuleren van de ontwikkeling thuis. Gezinsondersteuning wordt ingezet als verlengde van de behandeling die op de groep gegeven wordt. Samen met ouder(s) wordt gekeken welke vervolgplek geschikt is voor het kind als de behandeling bij Citykids afgerond wordt.

Faciliteiten
De groepsruimtes zijn gezellig en huiselijk ingericht en geven de kinderen een veilig en vertrouwd gevoel. Inrichting en spelmateriaal zijn uitdagend en stimulerend, afgestemd op de behoeften en ontwikkelingsfase van de kinderen. Gedurende de dag bieden wij activiteiten aan zoals: knutselen, voorlezen, muziek, beweegspelletjes, werkjes maken, buiten spelen en sensorische activiteiten.

Nieuwsgierig geworden?
U bent van harte welkom om bij ons de sfeer te komen proeven en in een persoonlijk gesprek eventuele vragen en mogelijkheden te bespreken.

CityKids de Parel is goed te bereiken met de auto en er is voldoende parkeergelegenheid. Het parkeerterrein is betaald parkeren, langs de weg kunt u gratis parkeren.Ook met het openbaar vervoer zijn we goed te bereiken.

Reinier de Graafweg 1 | 2625 AD Delft | 070-4500987 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Virtuele tour

Breng een virtueel bezoek aan De Parel en kijk rond.
Ongeldige invoer