Skip to main content

De Parel - Delft

CityKids De Parel is gevestigd in het Basalt Revalidatiecentrum. Op de locatie De Parel in Delft bieden wij:

  • Zorg in het verpleegkundig kinderdagcentrum
  • Behandeling in het ontwikkelcentrum

Annemiek de Groot is de teamleider van CityKids De Parel.

De kinderen die bij ons op deze locatie zorg en behandeling ontvangen binnen het verpleegkundig kinderdagcentrum hebben een verpleegkundige zorgvraag vanwege een chronische of langdurige ziekte.

Voor het ontwikkelcentrum verwelkomen we kinderen die gediagnosticeerd zijn met een stoornis in het autismespectrum of waar vermoedens van zijn, evenals kinderen met een ontwikkelingsachterstand op één of meerdere gebieden, en kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

Groepen
Binnen de locatie De Parel hebben wij 3 klimaatgroepen ingericht :

Groep Strand is een vroeghulpgroep voor kinderen tot 6 jaar die meer zorg en aandacht nodig hebben. De behandeling op deze groep is voornamelijk gericht op het stimuleren van ervaring en sensorische ontwikkeling. We bieden ondersteuning aan kinderen die motorisch extra begeleiding nodig hebben, alsook aan degenen die extra zorg nodig hebben bij eten. Kinderen met prikkelverwerkingsproblemen, ontwikkelingsachterstanden, of die (mogelijk) autisme hebben, vinden hier ook de juiste zorg. Onze prioriteit ligt bij het creëren van een veilige en rustgevende omgeving waarin kinderen zich kunnen ontwikkelen. We bieden voldoende momenten van rust, bijvoorbeeld door middel van snoezelen, om ervoor te zorgen dat de actieve speelmomenten optimaal worden benut voor ontwikkeling. 

Groep Schelp is een Verpleegkundige zorggroep die gespecialiseerd is in de zorg voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Ons doel is het creëren van een veilige omgeving waarin kinderen zich comfortabel voelen in hun eigen lichaam. We maken gebruik van de 'kleine stapjes methode' om de ontwikkeling van elk kind in kaart te brengen. Door diverse methodieken toe te passen, stemmen we af op de individuele behoeften van het kind. Dit omvat sensorische activiteiten, beweegmomenten en gestructureerde spelmomenten.

Groep Zee is een schoolvoorbereidende groep waar we werken binnen een wat meer schoolse setting. We richten ons op kinderen tussen de 3 en 6 jaar oud met verschillende hulpvragen, met als doel hen voor te bereiden op de volgende stap in de vorm van onderwijs. Dit kan zowel regulier als speciaal basisonderwijs zijn. In onze groep besteden we aandacht aan zowel individuele als groepsdoelen, waarbij we altijd kijken naar de mogelijkheden van ieder kind.

Zorg en Behandeling
Bij Citykids wordt de zorg en behandeling verzorgd door een multidisciplinair team bestaande uit kinderverpleegkundigen, pedagogen, gedragswetenschappers, gezinsondersteuning, een GZ-psycholoog en hoofdbehandelaar. Ons uitgebreide dagprogramma omvat ontwikkelingsgerichte activiteiten en individuele behandeldoelen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van het kind. We maken gebruik van verschillende communicatiemiddelen, zoals foto's, pictogrammen en gebaren, naast gesproken taal, om de communicatie en dagelijkse structuur te ondersteunen. Onze benadering omvat diverse methodieken, waaronder Kleine Stapjes, Geef me de Vijf, LACCS, Ervaar het Maar, de Gebaren van Lotte en Max, en andere relevante methodieken en theorieën.

Op alle groepen wordt nauw samengewerkt met ouders, waarbij gezinsondersteuning een integraal onderdeel vormt om de ontwikkeling thuis te stimuleren. Deze ondersteuning fungeert als een verlengstuk van de behandeling die op de groep wordt geboden. In overleg met de ouder(s) wordt gekeken naar de meest geschikte vervolgplek voor het kind zodra de behandeling bij Citykids is afgerond.

Faciliteiten
Onze groepsruimtes zijn warm en huiselijk ingericht, waardoor kinderen zich direct veilig en geborgen voelen. Zowel de inrichting als het spelmateriaal zijn zorgvuldig gekozen om uitdagend en stimulerend te zijn, volledig afgestemd op de behoeften en ontwikkelingsfase van de kinderen. Gedurende de dag bieden we een gevarieerd programma aan activiteiten, waaronder knutselen, voorlezen, muziek, beweegspelletjes, het maken van werkjes, buiten spelen en sensorische activiteiten.

Daarnaast is er op de locatie een snoezelruimte aanwezig, waar kinderen tot rust kunnen komen en zintuiglijke prikkels kunnen ervaren. Bovendien draagt de snoezelruimte bij aan het bevorderen van sociaal contact. Snoezelen is een vast onderdeel van zowel het individuele als het groepsprogramma van het kind, waardoor het regelmatig terugkeert als een waardevolle activiteit.

Benieuwd geworden?
Wij nodigen u van harte uit om de sfeer bij ons te komen proeven en in een persoonlijk gesprek eventuele vragen en mogelijkheden te bespreken.

Voor meer informatie zijn wij bereikbaar via het telefoonnummer 010-4673105 of via het invullen van het contactformulier.

CityKids de Parel is gemakkelijk bereikbaar met de auto en biedt voldoende parkeergelegenheid. Het parkeerterrein is betaald parkeren, maar langs de weg kunt u gratis parkeren. Ook met het openbaar vervoer zijn we uitstekend bereikbaar.

Reinier de Graafweg 1 | 2625 AD Delft | 070-4500987 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Virtuele tour

Breng een virtueel bezoek aan De Parel en kijk rond.
Ongeldige invoer