Skip to main content

Oprichting & Mijlpalen

CityKids heeft vanaf de oprichting in 2012 veel ontwikkelingen doorgemaakt. U kunt hier onze belangrijkste mijlpalen vinden, vanaf de oprichting van de organisatie tot heden.

 • 1 augustus 2023 - CityKids opent nieuwe locatie De Kade in Spijkenisse.

  CityKids breidt uit en opent op 1 augustus 2023 een nieuw Kinderdagcentrum aan de Oostkade 18 in Spijkenisse. De locatie in Spijkenisse is uitermate geschikt voor onze bijzondere doelgroep (kinderen met een medische en/of pedagogische ontwikkel- en zorgvraag) vanwege de rustige omgeving, de grootte van het pand en de mogelijkheid om een eigen besloten binnentuin te realiseren. 

 • 15 mei 2023 - Verhuizing Hoofdkantoor CityKids.

  Na ruim 10 jaar verhuist ons Hoofdkantoor waar ook het Servicebureau is gevestigd, van de Van Oldenbarneveltplaats 442 naar de Voorburgstraat 298C in Rotterdam.  

 • 24 november 2022 - Opening Kinderzorghuis CityKids Blessing Zuidland.

  Op donderdag 24 november 2022 is het Kinderzorghuis CityKids Blessing in Zuidland officieel geopend. De opening werd verricht door wethouder Wouter Struijk van de gemeente Nissewaard. De opening vond plaats aan de hand van het onthullen van een wandbord (bekijk de video van de feestelijke opening).

  CityKids bestaat 10 jaar en heeft met de opening van dit nieuwe Kinderzorghuis inmiddels 10 vestigingen. Het gaat hier om de realisatie van een Medisch Kindzorginstelling en een verpleegkundig Kindzorghuis. In beide gevallen betreft het een voorziening met mogelijkheden voor 24-uurs zorg van (ernstig) zieke kinderen. CityKids is trots op haar nieuwe onderkomen in het historisch hart van Zuidland. De vestiging van CityKids Blessing in Zuidland is te vinden aan de Ring 25. 

 • 2022 - CityKids bestaat dit jaar 10 jaar. Met 9 vestigingen in drie regio's: Rotterdam, Haaglanden en de Zuid-Hollandse eilanden, heeft onze organisatie een enorme groei doorgemaakt. Wij zijn trots en bijzonder dankbaar voor het in ons gestelde vertrouwen.   

 • 18 april 2022 – In het Droomhuis is De Kinderzorg Kliniek van start gegaan. Een zelfstandig behandelcentrum voor kinderen tot 18 jaar. Hier wordt zorg en behandeling aangeboden buiten de ziekenhuismuren. Een multidisciplinair team onder leiding van diverse kinderartsen zien daar kinderen met voedingsproblemen en kinderen met regulatie- en huil-problematiek. Kijk voor meer informatie op de website De Kinderzorg Kliniek

 • 10 januari 2022 - Op de nieuwe locatie in Hellevoetsluis in het Kindcentrum De Samenstroom is de eerste groep van start gegaan. Op deze locatie is er ruimte voor 3 groepen: vroeghulp-,  structuur- en schoolvoorbereidende groep.

 • 14 oktober 2021 - Onze nieuwe locatie Het Droomhuis in Rotterdam is officieel geopend. De opening is verricht door prof. dr. Koen Joosten, kinderarts-intensivist van het Erasmus MC-Sophia en Levy Barthen. Levy stond symbool voor alle donateurs van Het Droomhuis die het mogelijk gemaakt hebben dat deze locatie in Rotterdam-Prinsenland kindvriendelijk ingericht is. In Het Droomhuis is naast CityKids ook Stichting De Kinderzorg Kliniek gevestigd.

 • 6 april 2021 - De eerste groep van het Verpleegkundig Kinderdagverblijf in het Droomhuis gaat van start. Direct na Pasen, is de eerste groep van het Verpleegkundig Kinderdagverblijf van start gegaan in Het Droomhuis in Rotterdam-Prinsenland. Het Droomhuis: voor liefdevolle zorg en behandeling voor chronisch zieke kinderen onder één dak.

 • Op 4 januari 2021 zijn de eerste kinderen welkom geheten in Het Droomhuis in Rotterdam - Prinsenland. De 2 groepen van CityKids Het Roer krijgen vanaf nu liefdevolle zorg, behandeling en dagbesteding op deze nieuwe locatie die niet voor niks Het Droomhuis heet. Later in het jaar volgen de kinderen met een (intensieve) verpleegkundige zorgvraag. Naast de kinderen van CityKids komt in Het Droomhuis het multidisciplinair kindergezondheidscentrum van Stichting De Kinderzorg Kliniek. 

 • 2020 - Sinds de zomer van 2020 zijn alle CityKids locaties herkenbaar met een eigen naam. In navolging van CityKids De Pastorie (Rotterdam - Veurstraat), CityKids Blessing (Zuidland) zijn er CityKids locaties met de volgende namen: 
  3 Ambachten (Barendrecht), De Componist (Capelle aan den IJssel), De Parel (Delft), De Lichtmast (Den Haag - Jonckbloetplein), De Uitvinders (Den Haag - Boylestraat).

 • 2020 - CityKids opent 3 nieuwe locaties. Ondanks de Corona epidemie, bleef de vraag naar nieuwe locaties groot. We zijn dan ook trots en blij dat we het aantal locaties hebben kunnen uitbreiden. Om meer kinderen én hun gezin te ondersteunen met goede zorg en behandeling zijn er in 2020 drie nieuwe locaties geopend:
  Sinds 29 juni zijn we weer (tijdelijk) terug aan de Gouvernestraat 70e in Rotterdam, op 1 juli zijn we van start gegaan aan de Boylestraat 20 in Den Haag, de 2e CityKids locatie in Den Haag in een voormalig schoolgebouw en op 13 juli volgde Blessing in Zuidland, in een voormalig hotel-restaurant midden in de dorpskern van dit pittoreske dorp vlakbij Spijkenisse. 

 • Sinds 1 oktober 2019 biedt CityKids dagbesteding aan jongeren met autisme aan. Dit vindt plaats, in samenwerking met Stichting Bloemfleur / Acato, op 2 locaties in Rotterdam: aan de Goudserijweg 90 en in Het Klooster Oude Noorden aan de Ruivenstraat 81. 

 • Mei 2019 - Opening van de nieuwe locatie "De Pastorie" in Rotterdam.  CityKids biedt nu ook Begeleid en Beschermd Wonen en wel in de nieuwe vestiging De Pastorie in Rotterdam-Noord. Op 29 mei heeft Johnny de Mol De Pastorie feestelijk geopend. Lees hier het persbericht.

 • 10 april 2019 - De vestiging Rivium - Capelle aan den Ijssel wordt officieel geopend door wethouder / loco-burgemeester Ans Hartnagel. Lees het artikel naar aanleiding van de opening in het Algemeen Dagblad en de Telegraaf.

 • Op 7 maart 2019 heeft wethouder Reshma Roopram onze locatie de 3 'Ambachten' in Barendrecht officieel geopend. In de 3 'Ambachten' wordt op 4 groepen zorg geboden aan kinderen van het verpleegkundig kinderdagverblijf en het ontwikkelcentrum, in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar. Lees hier het verslag.

 • Op 3 januari 2019 - Onze locatie aan de Gouvernestraat verhuisd naar onze locatie in Capelle aan den IJssel - Rivium. Op deze locatie is in een nieuwe vleugel ruimte gecreëerd voor 4 groepen. Naast de groepen Winnie de Pooh en Knorretje is er een nieuwe 3e groep “Lollifant” en er is nog plek voor een 4e groep.

 • Per 29 oktober 2018 heeft CityKids ook een vestiging aan de zuidkant van Rotterdam en wel in Barendrecht. Gestart als kinderdagcentrum en vanaf 3 januari 2019 ook als verpleegkundig kinderdagverblijf. De officiële opening volgt binnenkort.

 • Sinds 1 oktober 2018 hebben we in de regio Haaglanden een 2e vestiging: in het Sophia Revalidatiecentrum in Delft. Er wordt gestart met 3 groepen van het verpleegkundig kinderdagverblijf. De officiële opening vond op 28 november 2018 plaats. Lees hier het persbericht.

 • September 2018: CityKids is nu 5 jaar jong. Lees hier het persbericht.

 • Per 1 september 2018 biedt CityKids ook gezinsbegeleiding op maat aan: Praktisch Pedagogische Gezinsbegeleiding (PPG).

 • Eind augustus 2018 vond ondertekening plaats voor de samenwerking met Sophia Revalidatie in Delft. Lees hier het persbericht.

 • 1 augustus 2018 - CityKids gaat van start in Rivium - Capelle aan den IJssel. De locatie aan de Oostzeedijk in Rotterdam verhuisd naar onze nieuwe vestiging in Capelle aan den IJssel. In het Rivium zijn we gestart met 3 KDC-groepen en er is genoeg ruimte voor uitbreiding.

 • December 2017 vond ondertekening plaats van de EU aanbesteding Jeugdhulp Regio Haaglanden(H10) 2018. De gunning en inhoud van de aanbesteding is terug te lezen op de site van de gemeente Den Haag: http//www.jeugdhulp-haaglanden.nl.

 • Augustus 2017 - In Rotterdam wordt onze derde locatie in gebruik genomen. Zo zijn op de centrumlocatie 2 groepen van het verpleegkundig kinderdagverblijf en 1 gemengde groep van het KDC/VKDV gevestigd. Aan de Gouvernestraat zijn twee groepen van het KDC gevestigd en aan de Oostzeedijk hebben we nu 1 groep voor het KDC. Daar kan een tweede groep gestart worden. De nieuwe locaties zijn kleinschalig en kindvriendelijk.

 • 1 juni 2017 - CityKids opent de eerste vestiging in Den Haag aan het Jonckbloetplein 61, in het Laakkwartier. De feestelijke opening wordt verricht door wethouder Saskia Bruines van de gemeente Den Haag.

 • 23 september 2016 - CityKids ontvangt de Gouden Smiley. De Smiley is het kwaliteitskeurmerk vanuit het perspectief van kind en ouders en geeft inzicht in de kindgerichtheid van de medische zorg. Het geeft aan dat de zorg voor het VKDV en KDC van CityKids, voldoet aan alle criteria die Stichting Kind en Ziekenhuis daaraan stelt. De Gouden Smiley staat voor excellente kindgerichte zorg.

 • 2016 - De Heilige Familiekerk is aangekocht door Stichting Behoud van Heilige Familiekerk (SBvHF). De Stichting zal de kerk in zijn geheel samen met de pastorie woning volledig duurzaam restaureren en herinrichten opdat de Familiekerk voor de komende generaties behouden blijft en een nieuw mooie sociaal maatschappelijke bestemming kan krijgen. Op de website van de SBvHF kunt u de voortgang van de restauratie en herinrichting lezen.

 • 2016 - CityKids heeft de ambitie om haar zorgaanbod uit te breiden in de Familiekerk in Rotterdam. CityKids maakt een grote groei door. Ouders en verwijzers weten ons te vinden, zijn zeer tevreden over de zorg en behandeling en deze mond-tot-mondreclame blijkt de groei te ondersteunen. CityKids gaat op zoek naar een nieuwe locatie, waar de uitbreiding gerealiseerd kan worden. De directie van CityKids kreeg een uniek object in Rotterdam aangeboden genaamd de “Familiekerk”. Het is een monumentaal pand gelegen in een woonwijk in het Liskwartier. CityKids heeft de ambitie om haar zorgaanbod uit te breiden in de Familiekerk met een zelfstandig behandelcentrum (ZBC) / kindergezondheidscentrum en een verpleegkundig kinderzorghuis waar 24 uurs zorg gegeven kan worden. In “de Pastorie”, behorende bij de Familiekerk, zullen appartementen worden gecreëerd waar jongvolwassenen tussen de 16 en 23 jaar oud met een verstandelijke beperking beschermd kunnen worden. Het verpleegkundig kinderdagverblijf en het Kinderdagcentrum zullen mee verhuizen naar de Familiekerk. De planning is dat dit najaar 2018 zal plaatsvinden.

 • 2015 - CityKids wordt door gemeenten gecontracteerd voor het leveren van zorg binnen het kader van de Jeugdwet. CityKids is gecontracteerd bij de gemeente Rotterdam, de BAR gemeenten en de gemeente Capelle aan den IJssel voor het leveren van zorg binnen het kader van de Jeugdwet.

 • Oktober 2014 - CityKids is voor de te leveren ZIN (zorg in natura) nu zelf hoofdaannemer. Het ministerie van VWS heeft alle instellingen van Intensieve Kindzorg in kaart gebracht. Deze lijst wordt door het CIZ gehanteerd als leidraad bij de inzet van IKZ. De branche organisatie VGVK heeft gerealiseerd dat Zorgverzekeraars Nederland de VGVK leden onder de aandacht brengt bij de individuele verzekeraars, om op die wijze recht te doen aan de positionering van IKZ zorgorganisaties. In juli 2014 en augustus 2014 doet CityKids mee met de aanbesteding voor een kavel bij WLZ en een kavel bij de ZvW. Tot grote vreugde worden beide kavels door Achmea toegewezen. CityKids is voor de te leveren ZIN (zorg in natura) nu zelf hoofdaannemer en verdere groei kan zelfstandig gerealiseerd worden.

 • September 2014 - CityKids maakt deel uit van de lijst gecertificeerde IKZ aanbieders van het ministerie VWS. In juli 2014 brengt de Inspectie voor de Volksgezondheid (IGZ) een bezoek aan het verpleegkundig kinderdagverblijf van CityKids. Het bezoek heeft met name betrekking op het onderdeel Intensieve Kindzorg. De aanleiding van dit bezoek was de aanvraag van CityKids tot toelating op de lijst van gecertificeerde IKZ aanbieders van het ministerie van VWS. De Inspectie heeft naar aanleiding van dit bezoek een aantal verbetermaatregelen beschreven in een rapport. Deze verbeterpunten zijn voor 1 september 2014 aangeleverd bij IGZ. Naar aanleiding hiervan is het rapport herzien en is CityKids toegelaten tot de lijst van gecertificeerde IKZ aanbieders van het ministerie VWS.

 • In mei 2014 wordt CityKids HKZ gecertificeerd. Het HKZ certificaat staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector.

 • In januari 2014 treedt CityKids formeel toe tot de branche organisatie de VGVK (de Vereniging Gespecialiseerde Verpleegkundige Kindzorg).

 • 2013 / 2014  - CityKids gaat samenwerken met Thuiszorg Rotterdam en Stichting Pameijer als onderaannemer. Er wordt gekeken welke zorgorganisaties kunnen functioneren als hoofdaannemer voor het VP en het PV gedeelte met CityKids als onderaannemer. Thuiszorg Rotterdam en Zorgfront DH komen hierbij als mogelijke kandidaten naar voren. In december 2013 worden gesprekken met Thuiszorg Rotterdam gestart en de meerwaarde van een samenwerking wordt aan beide kanten gezien. Thuiszorg Rotterdam is actief als thuiszorg organisatie in de Intensieve Kindzorg, maar heeft geen mogelijkheid om zorgbehoeftige kinderen uit de thuissituatie binnen een kinderdagverblijf te plaatsen. CityKids heeft die mogelijkheid wel. Er is overeengekomen dat casussen waarbij beide partijen betrokken zijn, CityKids als onderaannemer van Thuiszorg Rotterdam zal fungeren. De samenwerking met Zorgfront DH geeft CityKids de mogelijkheid om als onderaannemer de geleverde MSVT zorg te declareren. In februari 2014 worden gesprekken met Pameijer gestart om te onderzoeken of het hoofdaannemerschap voor de dagbehandelingsgroep, met Citykids als onderaannemer, vorm gegeven kan worden. De meerwaarde van samenwerking wordt aan beide kanten gezien. Pameijer is niet specifiek actief binnen de doelgroep 0 tot 6 jaar. Pameijer heeft echter geen ruimte in haar budget om dit door Citykids af te laten handelen als onderaannemer. Het zorgkantoor verleent zijn medewerking aan een verruiming van het budget van Pameijer om Citykids de kans te geven als onderaannemer te functioneren.

 • Oktober 2013 - Samenwerking met centrum Fysiotherapie en Logopedie Rotterdam. Tot op dat moment is er geen financiering gerealiseerd. CityKids wordt gefinancierd vanuit het renderende Kids Wonderworld. De cliënten die op dat moment zorg ontvangen, worden gefinancierd vanuit een PGB. CityKids realiseert verdere integratie van zorgverlening door een samenwerkingsverband aan te gaan met het centrum Fysiotherapie en Logopedie Rotterdam Centrum. Zij zijn in hetzelfde pand gehuisvest als CityKids.

 • September 2013 – Het onderdeel Intensieve Kindzorg wordt binnen CityKids geïntroduceerd. Het Sophia Kinderziekenhuis neemt namelijk contact op met CityKids voor een cliënt van 1,5 jaar.  De moeder van het kind zou weer gaan werken en kon deze specialistische zorg niet uitbesteden aan een andere partij. Het kind is geïntegreerd binnen het dagprogramma van Kids Wonderworld met intensieve verpleegkundige zorg door de kinderverpleegkundige en pedagogische begeleiding door hbo-opgeleide pedagogen.

 • 2012 / 2013 - Het veldonderzoek naar de doelgroepen gaat van start. Bureau Mee Vroeghulp wordt bezocht, evenals afdeling Jeugdzorg en de GGD. Alle partijen juichen het initiatief toe. Zorginstelling Pameijer en diverse ziekenhuizen worden bezocht. Kinderartsen en transferverpleegkundigen geven eveneens aan dat deze doelgroep een bijzondere is en in voorkomende gevallen tussen wal en schip valt. Diverse medische dagverblijven, waaronder Rolykids (nu onderdeel van MUNDO) bevestigen dit beeld.

 • Maart 2012 - Het inrichten van de randvoorwaarden om te kunnen komen tot verantwoorde zorgverlening staan in de loop van 2012 centraal. De eisen aan de locatie voor een zorginstelling met dagopvang worden opgevolgd. Een WTZi erkenning wordt aangevraagd en verkregen. Op 30 maart wordt de aanvraag hiervoor gelanceerd en uiteindelijk wordt deze op 24 augustus dat jaar verstrekt. CityKids valt bij de WTZi aanvraag onder een pilot van VWS rond transparantie eisen en dient een aanvullende verklaring af te geven. Onder meer wordt de samenstelling van het toezichthoudend orgaan goed afgewogen. Er blijken geen belemmeringen te zijn op dit vlak en CityKids is medio 2012 een toegelaten zorginstelling, op dat moment nog zonder cliënten.

 • Januari 2012 - CityKids, een levensvatbaar initiatief. Een kind van 3 jaar oud met een lichamelijke beperking vormt de directe aanleiding tot de oprichting van CityKids in 2012. Het kind heeft een verlamming aan het onderlichaam, maar functioneert verder goed. Door deze handicap wordt het kind echter geplaatst op een dagverblijf met zeer zieke kinderen. Hierdoor loopt de ontwikkeling van dit kind achter bij dat van gezonde leeftijdsgenoten. De ouders gaan op zoek naar een passende reguliere kinderdagopvang en vinden die in, Kids Wonderworld. Het kind knapt door deze overgang zienderogen op, met name door de interactie met gezonde kinderen. De gezonde kinderen zien de handicap van dit kind niet en behandelen het als een gelijke. Binnen drie maanden maakt het gehandicapte kind een ontwikkeling door die normaal gesproken een jaar zou duren. Met vier jaar oud gaat het kind vervolgens naar een Mytylschool, waar het zijn intrede doet in het normale schoolproces. CityKids bleek op basis van deze casuïstiek een levensvatbaar initiatief.