Skip to main content

FORS Dagcentrum

Na een tijd van onderzoek en ontwikkeling is CityKids inmiddels hard bezig met het realiseren van een dagcentrum voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Dit dagcentrum is er niet zomaar, het is bedoeld om jongeren die het niet lukt om onderwijs te volgen toch een mooie kans te bieden. In Nederland zijn er namelijk onwijs veel jongeren die geen passend plekje op school kunnen vinden, ook niet in het speciaal onderwijs. Vaak zijn deze jongeren bekend met een ‘rugzakje’ en bij FORS zitten hier diverse ingrediënten in die best complex kunnen zijn maar waarbij de kansen altijd voorop staan: 

  • Er is sprake van een gemotiveerde deelnemer
  • Er is sprake van onbekend talent
  • Er is sprake van kans op een mooie plek
  • Er is sprake van trauma’s
  • Er is sprake van een ontwikkelingsstoornis
  • Er is sprake van een verstandelijke beperking

Deze ingrediënten nemen wij mee om als coach, samen met het multidisciplinaire team en de jongere een traject vorm te geven wat past bij zijn of haar wensen en kunnen. Hierbij nemen wij de tijd om goed in kaart te brengen wat een jongere wel/niet kan en wat hij of zij zou willen leren. Binnen FORS is er vervolgens de ruimte om aan de slag te gaan met (1) hout- en metaalbewerking, (2) informatie technologie, (3) koken en bediening, (4) kunst en creativiteit in brede zin. Verder is er een trainingsruimte waar de jongeren met hun coach of behandelaar kunnen werken aan hun sociale vaardigheden, hun gedrag en ontwikkeling, hun zelfvertrouwen en andere zaken die kunnen helpen om verder te komen in hun leven zoals een sollicitatietraining of Nederlands/Engels/Rekenen (NER).

Onze coaches zijn de spin in het web, ze sparren samen met de gedragswetenschapper en jongeren om sterke doelen te formuleren. Begeleiden de jongere bij hun dagprogramma en zijn daarnaast ook een verbindende speler die de wijk ingaan om samen met de jongere opzoek te gaan naar de kans die hen verder kan helpen. Zo is er constant wetenschappelijk inzicht bij het traject van de jongere en begeleidt zij niet blind op gevoel, zijn er waardevolle samenwerkingen met ondernemers en het onderwijs in de regio en zoekt zij naar een goede plek waar de jongeren na herstel naar door kunnen stromen. 

Interesse in het aanbod van FORS? Aanmelden voor een kennismaking kan met de knop hieronder.

Meer informatie over Indicatie en vergoeding? Klik hier

Dagcentrum FORS | Bergsingel 203 | 3037 GG | Rotterdam | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ongeldige invoer