Skip to main content

De Lichtmast - Den Haag

Op de locatie De Lichtmast in Den Haag bieden wij:

  • Behandeling in het ontwikkelcentrum

Catrien Claassen is teamleider van CityKids De Lichtmast.

Doelgroep
Op het ontwikkelcentrum van de Lichtmast bieden wij behandeling aan kinderen tot 6 jaar met diverse zorg- en ondersteuningsbehoeften. De Lichtmast heeft vier groepen, waarin de kinderen niet alleen naar leeftijd, maar vooral op basis van zorgbehoeften worden geplaatst. Er is een intensieve zorggroep, twee vroeghulpgroepen en een schoolvoorbereidende groep.

Groepen

  • Groep Zand is een vroeghulpgroep voor kinderen tot 6 jaar die meer zorg en verzorging nodig hebben. De behandeling op deze groep is voornamelijk gericht op beleving en sensorische stimulering. Deze kinderen hebben motorisch extra ondersteuning nodig of moeten extra gestimuleerd worden met eten. Ook kinderen met een prikkelverwerkingsprobleem, een algehele ontwikkelingsachterstand of kinderen met (een vermoeden van) autisme worden op de groep Zand behandeld. Op deze vroeghulpgroep ligt de nadruk op het zich veilig kunnen voelen en ontwikkelen vanuit rust. Er wordt voldoende rust gecreëerd (door bijv. snoezelen), om zo de actieve (spel) momenten optimaal te kunnen benutten voor ontwikkeling. 
  • De groepen Boot en Golf zijn vroeghulpgroepen voor kinderen van 2 tot 6 jaar met een achterstand in hun ontwikkeling. Voor deze kinderen ligt de focus op: het loskomen van ouders, het wennen aan een dagstructuur en het ontdekken en stimuleren van de mogelijkheden van het kind.
  • De groep Boei is een schoolvoorbereidende groep waar gewerkt wordt in een wat meer schoolse setting. Kinderen met diverse hulpvragen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar worden “klaargestoomd” voor een vorm van onderwijs. Dat kan regulier of speciaal basisonderwijs zijn. In de groep is aandacht voor zowel individuele- als groepsdoelen en wordt gekeken naar de mogelijkheden van het kind.

Behandeling
Veel kinderen op de Lichtmast laten een achterstand in de spraak- en taalontwikkeling zien. Daarom wordt alle verbale communicatie ondersteund met pictogrammen en ondersteunende gebaren om voor de kinderen zowel verbaal als non-verbaal een uitdagende omgeving te creëren.

Op alle groepen wordt intensief samengewerkt met ouders en kan gezinsondersteuning helpen bij het stimuleren van de ontwikkeling thuis. Gezinsondersteuning wordt ingezet als verlengde van de behandeling die op de groep gegeven wordt. Samen met ouder(s) wordt gekeken welke vervolgplek geschikt is voor het kind als de behandeling bij Citykids afgerond wordt.

Nieuwsgierig geworden?
U bent van harte welkom om bij ons de sfeer te komen proeven en in een persoonlijk gesprek eventueel vragen en mogelijkheden te bespreken.

De Lichtmast is zeer goed bereikbaar met zowel auto als openbaar vervoer.

Jonckbloetplein 61 | 2523 AV Den Haag | 070-4500987 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Virtuele tour

Breng een virtueel bezoek aan De Lichtmast en kijk rond.
Ongeldige invoer