Droomhuis Rotterdam

Op deze locatie bieden wij:

  • behandeling in het Ontwikkelcentrum De Ontdekkers
  • behandeling en verpleegkundige zorg in het Verpleegkundig Centrum

Bij de Ontdekkers zijn er drie groepen: De Draakjes, De Elfjes en de Tovenaars. Er komen hier kinderen in de leeftijd van 5-15 jaar. Veel van deze kinderen hebben een meervoudige beperking, ontwikkelingsachterstand of zijn gediagnosticeerd met autisme. In deze groepen staat de zelfredzaamheid centraal. De kinderen worden dagelijks gestimuleerd in het uitvoeren van ADL-taken en in hun cognitieve ontwikkeling. Er wordt goed gekeken naar de wensen en behoeften van de kinderen en wat zij nodig hebben om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Op de locatie hebben de kinderen zowel binnen als buiten, veel ruimte tot hun beschikking. Er is een grote binnentuin met speeltoestellen en een klankenbos. Ook kan er gebruik worden gemaakt van de snoezelkamer. Voor de kinderen is er een passend dagprogramma dat gedurende de week wordt aangehouden. Het vaste dagprogramma en de zorg van de pedagogen zorgt voor een veilige omgeving waarin de kinderen zich kunnen ontwikkelen. Op de donderdagochtend wordt er bijvoorbeeld met een klein groepje kinderen met hulp van vrijwilligers paardgereden bij manege De Hazelaar. Het is mooi om te zien dat de pedagogen en begeleiders op de groep, de kinderen een warm hart toedragen en zich vol passie inzetten. Dit is merkbaar aan de manier hoe de medewerkers met de kinderen omgaan en hoe de kinderen hier weer positief op reageren. 

In het Verpleegkundig Centrum zijn er 4 groepen. Hier worden kinderen verzorgd in de leeftijd van 0-12 jaar met een verpleegkundige zorgvraag als ook kinderen van wie nog niet helemaal duidelijk is wat het kind nodig heeft. Dit zijn jonge kinderen kinderen met een erfelijk aangeboren aandoening, ontwikkelingsachterstand en voedingsproblemen. Er werken hier (ortho)pedagogen en kinderverpleegkundigen. Kinderfysiotherapeuten van het Fysiotherapiecentrum geven wanneer dat geïndiceerd is de fysiotherapie. Er zijn gesprekken gaande met een logopedie praktijk.

In Het Droomhuis zijn verschillende vrijwilligers actief.

Bramantestraat 30  | 3066 BN Rotterdam | 010-4673105 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U heeft geen keuze gemaakt
U heeft uw naam niet ingevuld
U heeft uw e-maildres niet ingevuld
Ongeldige invoer
U heeft uw woonplaats niet ingevuld.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

© 2019 CityKids