3 Ambachten - Barendrecht

Op de locatie 3 Ambachten in Barendrecht bieden wij:

  • Zorg in het verpleegkundig dagverblijf
  • Behandeling in het ontwikkelcentrum

Samen met regulier kinderdagverblijf KIBEO en Daltonschool De Zeppelin, vormt deze locatie Kindcentrum Nova. Het kindcentrum biedt een vertrouwde omgeving waar kinderen al van jongs af aan komen, opgroeien en zich ontwikkelen. Door met elkaar samen te werken is het streven alle ontwikkelingskansen van het kind optimaal te benutten.

Doelgroep
In 3 'Ambachten' wordt op vier groepen zorg geboden aan kinderen van het verpleegkundig kinderdagverblijf en het ontwikkelcentrum, in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar. De groepen zijn ingedeeld op basis van de ontwikkelingsmogelijkheden en behoeften van het kind. Dit houdt in dat de kinderen met verpleegkundige zorg en kinderen met ontwikkelingsproblematieken gemengd een groep vormen. Wij gaan uit van de ontwikkelingsmogelijkheden van het kind en niet de beperking. 

Groepen
Er zijn twee schoolvoorbereidende groepen, een structuurgroep en een intensieve zorggroep. 

  • Op de groepen Vissertjes en Bakkertjes worden kinderen voorbereid op het onderwijs. De kinderen leren de vaardigheden die nodig zijn om een vorm van onderwijs te kunnen volgen. Het aanleren van educatieve vaardigheden, sociale vaardigheden en een correcte werkhouding staat voorop.
  • De groep Schoenmakertjes is er voor de kinderen die behoefte hebben aan een duidelijke vaste structuur, sensomotorisch leren en het bevorderen van zelfredzaamheid is er groep Op deze groep wordt gewerkt aan het zelfstandig uitvoeren van de ADL (algemene dagelijkse levensverrichtingen) en het deel kunnen nemen binnen een groep.
  • De groep Schildertjes is er voor de kinderen die baat hebben bij een prikkelvrije omgeving en behoefte hebben aan belevingsgericht leren.

Behandeling
Binnen de vestiging wordt samengewerkt met externe therapeuten (ergotherapie, logopedie, fysiotherapie) en onze GZ-psycholoog om in het belang van het kind een overkoepelend zorgplan op te stellen. Er is ook een mogelijkheid voor gezinsondersteuning (PPG).

Nieuwsgierig geworden?
U bent van harte welkom om bij ons de sfeer te komen proeven en in een persoonlijk gesprek uw wensen kenbaar te maken.

De vestiging is makkelijk te bereiken via OV en er kan gratis geparkeerd worden voor de deur, wanneer u met de auto komt (adres voor navigatie is Haringwater).

Wij zijn bereikbaar via onze hoofdvestiging in Rotterdam: 010 – 4673105 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Middeldijkerplein 5 | 2993 DL Barendrecht | 010-4673105 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Virtuele tour

Breng een virtueel bezoek aan 3 Ambachten en kijk rond.
U heeft geen keuze gemaakt
U heeft uw naam niet ingevuld
U heeft uw e-maildres niet ingevuld
Ongeldige invoer
U heeft uw woonplaats niet ingevuld.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

© 2019 CityKids