3 Ambachten Barendrecht

Op deze locatie bieden wij:

  • Vroeghulpgroep
  • Structuurgroep
  • Schoolvoorbereidende groep

In 3 'Ambachten' wordt op 4 groepen zorg geboden aan kinderen van het verpleegkundig kinderdagverblijf en het ontwikkelcentrum, in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar.
Een intensieve zorggroep, structuurgroep en 2 school voorbereidende groepen.

 

De groepen zijn ingedeeld door de ontwikkelingsmogelijkheden en behoeften van het kind. Dit houdt in dat de kinderen met verpleegkundige zorg en kinderen met ontwikkelingsproblematieken gemengd een groep vormen. Ons uitgangspunt is de ontwikkelingsmogelijkheden van het kind en niet de beperking.

Groep Vissertjes en Bakkertjes zijn groepen waar kinderen voorbereid worden op het onderwijs. Op deze groepen wordt stilgestaan bij de vaardigheden die nodig zijn om een vorm van onderwijs te kunnen volgen. Het aanleren van educatieve vaardigheden, sociale vaardigheden en een correcte werkhouding staat voorop. Voor de kinderen die behoefte hebben aan een duidelijke vaste structuur, sensomotorisch leren en het bevorderen van zelfredzaamheid is er groep Schoenmakertjes. Op deze groep wordt gewerkt aan het zelfstandig uitvoeren van de ADL (algemene dagelijkse levensverrichtingen) en het deel kunnen nemen binnen een groep. Daarnaast is groep Schildertjes er voor de kinderen die baat hebben bij een prikkelvrije omgeving en behoefte hebben aan belevingsgericht leren.

Binnen de vestiging wordt samengewerkt met externe therapeuten (ergotherapie, logopedie, fysiotherapie) en onze Gz-psycholoog om in het belang van het kind een overkoepelend zorgplan op te stellen. Er is ook een mogelijkheid voor gezinsondersteuning (PPG).

Samen met regulier kinderdagverblijf KIBEO en Daltonschool De Zeppelin, vormt deze locatie Kindcentrum Nova. Het kindcentrum biedt een vertrouwde omgeving waar kinderen al van jongs af aan komen, opgroeien en zich ontwikkelen. Door met elkaar samen te werken is het streven alle ontwikkelingskansen van het kind optimaal te benutten.

Lindsey vindt het geweldig dat binnen CityKids alle medewerkers een grote compassie hebben en zich met hart en ziel inzetten om de kinderen van de beste zorg te voorzien. Zij voelt zich fijn wanneer zij de blije gezichtjes ziet van de kinderen, die binnen CityKids zorg ontvangen.

Nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom om bij ons de sfeer te komen proeven en in een persoonlijk gesprek uw wensen en onze mogelijkheden te bespreken.

De vestiging is makkelijk te bereiken via OV en er kan gratis geparkeerd worden voor de deur, wanneer u met de auto komt (adres voor navigatie is Haringwater).

Wij zijn bereikbaar via onze hoofdvestiging in Rotterdam: 010 – 4673105 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Middeldijkerplein 5 | 2993 DL Barendrecht | 010-4673105 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U heeft geen keuze gemaakt
U heeft uw naam niet ingevuld
U heeft uw e-maildres niet ingevuld
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

© 2019 CityKids