Ambulante Thuisbegeleiding

De zorg voor kinderen is onlosmakelijk verbonden met hun ouders en hun omgeving. Vanuit dit gezinsgerichte perspectief biedt CityKids gezinsbegeleiding op maat aan gezinnen met (jonge) kinderen.

Doelgroep en Werkwijze
De doelgroep voor de gezinsbegeleiding is gelijk aan de doelgroep van het verpleegkundig kinderdagverblijf en het ontwikkelcentrum. Dit betekent dat kinderen van 0 tot 12 jaar met een (verpleegkundige) zorg en/of (ernstige) ontwikkelingsachterstand op cognitief, motorisch, sociaal-emotioneel en/of communicatief gebied behoren tot de doelgroep. De gezinsbegeleiding wordt geboden door het ambulante team van CityKids dat bestaat uit ervaren professionals die ouders thuis ondersteunen bij opvoed- en ontwikkelingsvragen van hun kind.

Samen wordt planmatig gewerkt aan het vergroten van de draagkracht en het verminderen van de draaglast van het gezin. Ouders worden vaardigheden aangeleerd om zo hun eigen kracht te vergroten zodat zij daarna de opvoeding zelf verder vorm kunnen geven.
De ambulante begeleider heeft een adviserende en begeleidende rol gericht op het aanleren van praktische vaardigheden. Voorbeelden hiervan zijn vragen omtrent gedragsproblematiek, slapen, eten en zindelijkheid.

Meer informatie of aanmelden
Wilt u meer informatie of wilt u uw gezin aanmelden, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  bel naar 010 4673105.

Brochure Praktisch Pedagogische Gezinsbegeleiding

U heeft geen keuze gemaakt
U heeft uw naam niet ingevuld
U heeft uw e-maildres niet ingevuld
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
© 2019 CityKids