Skip to main content

Gezinsondersteuning

CityKids biedt gezinsondersteuning aan ouder(s) die vragen hebben over de opvoeding van hun kind(eren).

Vanuit de gezinsondersteuning biedt CityKids ondersteuning in de thuissituatie aan gezinnen met een kind met een somatische aandoening, psychiatrische stoornis, ontwikkelingsachterstand, gedragsstoornis (zoals Autisme Spectrum Stoornis), en/of verstandelijke/meervoudige beperking. De hulpvraag vanuit ouders staat centraal in de begeleiding.

De ondersteuning richt zich op de specifieke behoefte van het kind in relatie tot het gezin en kan diverse invalshoeken hebben, zoals opvoedvragen rondom het omgaan met gedragsproblematiek en bijkomende problemen als spraak/taalproblematiek, psycho-educatie, zindelijkheid en agressie. Ook het introduceren van communicatiemiddelen, het aanbrengen van structuur en vragen rondom eet- en/of slaapproblematiek en psycho-educatie over Autisme Spectrum Stoornis kunnen onderwerpen van de ondersteuning zijn. Hierbij worden praktische adviezen, interventies en ondersteuning geboden aan ouders.

Ouders krijgen specifieke adviezen en ondersteuning waardoor de opvoedkundige vaardigheden van ouders of verzorgers worden vergroot. De verhouding in de draagkracht en de draaglast van het gezinssysteem wordt door middel van de gezinsondersteuning meer in balans gebracht. 

Voor wie
De gezinsondersteuning is zowel voor gezinnen waarvan een kind al groepsbehandeling krijgt op CityKids als ook voor gezinnen waarvan het kind (nog) geen groepsbehandeling krijgt. CityKids kan onder andere gezinsondersteuning bieden bij gezinnen waarvan een kind op de wachtlijst staat of gaat uitstromen naar een vervolg plek.

CityKids kan tevens ambulante hulp bieden op school bij de overgang van CityKids naar onderwijs voor kinderen die aan het begin wat extra begeleiding (mogelijk) nodig hebben. Om zo de overgang naar school zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Eén gezin, één plan
Gezinsondersteuning vanuit CityKids is vrijwillig, vanuit hulpvragen van ouders en op maat gemaakt. De begeleiding is thuis aan de hand van doelen.

CityKids werkt vanuit het principe één gezin, één plan. Wanneer het kind ook groepsbehandeling krijgt vanuit CityKids is het plan van de gezinsondersteuning in het plan van het kind verwerkt. De doelen van de gezinsondersteuning zijn dan in lijn met de doelen van het kind om zo de effectiviteit en vorm van de behandeling zoveel mogelijk te waarborgen.

Aanmelden
Wil je aanmelden? Vul dan het aanmeldformulier in.

Vragen
Heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ongeldige invoer