Skip to main content

Het Kinderzorghuis - Zuidland

Op de locatie Het Kinderzorghuis in Zuidland bieden wij:

  • Verpleegkundige zorg in het verpleegkundig kinderdagcentrum
  • 24-uurs kinderverpleegkundige zorg

Deze CityKids locatie is gevestigd in het hart van Zuidland, gelegen aan het pittoreske plein van het dorp. Het voormalige hotel Blessing wordt sinds 2020 gebruikt als kinderdagcentrum. Deze prachtige locatie voelt als thuiskomen. De entourage en historische eigenschappen van dit pand zijn magisch.

Annemarie Pas is de teamleider van CityKids Blessing verpleegkundig kinderdagcentrum en Het Kinderzorghuis 

Het Kinderzorghuis
Welkom bij het Kinderzorghuis, waar we naast ons verpleegkundig kinderdagcentrum ook 24-uurs zorg bieden aan kinderen van 0 tot 8 jaar met een verpleegkundige zorgvraag, vanwege een chronische of langdurige ziekte.

Door het creëren van een veilige, liefdevolle en stimulerende omgeving, en met behulp van diverse methodieken, streven we ernaar elk kind de best mogelijke kans te geven om zich te ontwikkelen en, ondanks hun ziekte of beperking, gewoon kind te kunnen zijn.

In het Kinderzorghuis bieden we verschillende logeermogelijkheden aan die tegemoetkomen aan diverse zorgbehoeften en situaties:

Respijtzorg: Kinderen die chronisch ziek of ernstig ziek zijn, hebben 24 uur per dag zorg nodig. Dit kan een enorme belasting zijn voor ouders. Daarom biedt CityKids ouders de mogelijkheid even op adem te komen en balans te vinden in hun eigen leven. De kinderen verblijven tijdelijk in het Kinderzorghuis, waardoor ouders kunnen ontspannen en opladen.

Nazorg na ziekenhuisopname: Voor kinderen en hun ouders/verzorgers/familie die na ontslag uit het ziekenhuis nog een periode intensieve verpleegkundige zorg en begeleiding nodig hebben. Het kind kan in ons Kinderzorghuis verblijven terwijl het herstelt van een medische ingreep of aandoening.

Familie-unit: Deze unit is specifiek ontworpen om gezinnen een veilige omgeving te bieden waarin ze samen tijd kunnen doorbrengen, zelfs tijdens de laatste levensfase van het zieke kind. Hier staat familiegerichte zorg centraal, met ruimte voor ouders, broertjes, zusjes en andere familieleden om samen te zijn en waardig afscheid te nemen.

Elke vorm van logeeropvang is zorgvuldig afgestemd op de specifieke behoeften van het kind en zijn of haar familie, met de nadruk op het welzijn en comfort van het kind als hoogste prioriteit.

Groepen
Het Kinderzorghuis heeft drie verpleegkundige zorggroepen die gespecialiseerd zijn in de zorg voor kinderen tot 8 jaar. Ons doel is het creëren van een veilige omgeving waarin kinderen zich comfortabel voelen in hun eigen lichaam. We maken gebruik van de 'kleine stapjes methode' om de ontwikkeling van elk kind in kaart te brengen. Door diverse methodieken toe te passen, stemmen we af op de individuele behoeften van het kind. Dit omvat sensorische activiteiten, beweegmomenten en gestructureerde spelmomenten.

Zorg en Behandeling
Bij Citykids wordt de zorg en behandeling verzorgd door een multidisciplinair team bestaande uit kinderverpleegkundigen, pedagogen, gedragswetenschappers, gezinsondersteuning, een GZ-psycholoog en hoofdbehandelaar. Ons uitgebreide dagprogramma omvat ontwikkelingsgerichte activiteiten en individuele zorgdoelen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van het kind. We maken gebruik van verschillende communicatiemiddelen, zoals foto's, pictogrammen en gebaren, naast gesproken taal, om de communicatie en dagelijkse structuur te ondersteunen. Onze benadering omvat diverse methodieken, waaronder Kleine Stapjes, Geef me de Vijf, LACCS, Ervaar het Maar, de Gebaren van Lotte en Max, en andere relevante methodieken en theorieën.

Faciliteiten
Het achterdeel van ons pand in Zuidland, waar het Kinderzorghuis gevestigd is, heeft een complete metamorfose ondergaan om te voldoen aan onze hoge standaarden voor kwalitatieve en veilige zorg. Bij aankomst wordt u verwelkomd door prachtige illustraties van boerderijdieren aan de muur en in de lift, waardoor u zich direct in het buitenleven waant. Wij hebben onder andere een speciale doucheruimte ingericht voor rolstoelafhankelijke kinderen en alle benodigde voorzieningen in huis gehaald om te kunnen voldoen aan verschillende zorgbehoefte.

Onze groepsruimtes zijn warm en huiselijk ingericht, waardoor kinderen zich direct veilig en geborgen voelen. Zowel de inrichting als het spelmateriaal zijn zorgvuldig gekozen om uitdagend en stimulerend te zijn, volledig afgestemd op de behoeften en ontwikkelingsfase van de kinderen. Gedurende de dag bieden we een gevarieerd programma aan activiteiten, waaronder knutselen, voorlezen, muziek, beweegspelletjes, het maken van werkjes, buiten spelen en sensorische activiteiten.

Benieuwd geworden?
Wij nodigen u van harte uit om de sfeer bij ons te komen proeven en in een persoonlijk gesprek eventuele vragen en mogelijkheden te bespreken.

Voor meer informatie zijn wij bereikbaar via het telefoonnummer 010-4673105 of via het invullen van het contactformulier

Het Kinderzorghuis Blessing is gemakkelijk bereikbaar met de auto en biedt voldoende parkeergelegenheid. Ook met het openbaar vervoer zijn we uitstekend bereikbaar.

Ring 24 | 3214 AT Zuidland | 010-4673105 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Virtuele tour

Breng een virtueel bezoek aan Blessing en kijk rond.
Ongeldige invoer